maanantai 8. syyskuuta 2014

Marakatin pyykkipäivä


Minä käytin viikonlopun tehokkaaseen kodinhoitoon kunnon syyssiivouksineen ja pyykkipäivineen. Kyllä oli vapautunut olo, kun tänä aamuna suljin kotioven perässäni ja lähdin kohti päiväkotia ja työpaikkaa - kotona ei odota mitkään keskeneräiset hommat (no oikei, keskeneräiset hommat eivät välttämättä pomppaa heti silmille, kun kotioven avaa).


Kunnon suursiivouksen tapaan muistin taas pitkästä aikaa huiluttaa pyykkikoneenikin puhtaaksi. Yritän aina ajoittaa tämän operaation kaikkien isompien siivousten yhteyteen, muuten en nimittäin muista sitä ollenkaan. Pyykkikoneen puhdistus pitäisi tehdä noin 2-3 kuukauden välein. Minulla olisi seuraava kerta sitten joulusiivouksen yhteydessä.



Tahrojen poistoon olen saanut ihan huipputuotteet Buzzadorin kautta testattavakseni: Vanish. Pinkki perustahranpoistojauhe on minulle tuttu jo entuudestaan, mutta nämä muut ovat uusia minun pyykkihuollossani. Pahimpiin tahroihin levitän nestemäistä tahranpoistoainetta suoraan ja lisäksi annostelen koneen pesuainelokeroon väreistä riippuen joko pinkistä tai valkoisesta purkista tahranpoistojauhetta. Lisäksi laitan jokaiseen koneelliseen vielä pienen määrän vihreän purkin "extra hygiene" -jauhetta.

Pyykin joukkoon heitän myös aina värinkeräysliinan, jonka tarkoitus siis on kerätä "irtoväri" pesuveden joukosta niin, ettei se tartu muihin vaatteisiin. Esimerkiksi musta-valkoisten pyykkien kanssa pitäisi olla ihan loistokeksintö. Tästä minulla on vielä niin vähän käyttökokemuksia, etten oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Värien leviämistä en ole nyt havainnut ja liinakin on puhtaanvalkoisen sijaan vaalean harmaa muutaman käytön jälkeen, mutta minun päähäni ei oikein mahdu, miten tämä käytännössä voi toimia? Miten muka kaikki väri pesuvedestä osaakaan tarttua siihen yhteen ainoaan riepuun, kun koko kone on täynnä kankaita?


Itse pyykinpesussa suosin aina nestemäistä sensitiveä, jonka pitäisi olla herkälle iholle (=lapsen vaatteille) paras mahdollinen vaihtoehto, mutta sitten ilmeisesti koneen kestävyydelle jauhemainen, zeoliititon vaihtoehto, olisi kuulemani mukaan paras. Pitänee alkaa vaihtelemaan nestemäisen ja jauhemaisen aineen välillä, josko saisi pidettyä koneenkin kunnossa.

Tällä hetkellä käytössäni on Laura Ashleyn pyykinpesuaine ja Maison bellen huuhteluaine. Molemmat ihan suosikkejani ihanan tuoksun ja pehmeän lopputuloksen ansiosta. Nuo Laura Ashleyn pullot on myös ulkomuodoltaan ihan vertaansa vailla. Niin simppelin kauniita, että kehtaa pitää kylppärissä esilläkin.


Viimeisimpänä ihastuksenani on tämä Laura Ashleyn silityssuihke. Koskaan ennen en ole minkäänsortin silityssuihkeita käyttänyt, enkä niiden olemassaolosta oikein edes tiennyt, ennen kuin tutustuin tähän. Ihan uskomaton tuoksu! Jos puhtaus tuoksuu joltain, niin tältä. Lisäksi kosteus tietenkin helpottaa itse silittämistä, ja silityssuihketta voi tehdä itsekin esimerkiksi laimentamalla huuhteluainetta veteen.

Mitä pyykinpesuaineita te suositte - jauhetta vai nestemäistä?
Käytättekö huuhteluaineita?
Entäs kaikenlaiset "oheistuotteet", mitä on käytössä?
Onko teillä jotain hyviä kikkoja, tapoja tmv, joista voisi olla iloa ja hyötyä muillekin?

Ohhoh, siivousfanaatikko nostaa taas päätään... Kuinka paljon jutunjuurta voikaan saada pyykkäyksestä! No, woman with passion.... Onhan täällä muitakin siisteys- ja pyykkäysintoilijoita?

Reipasta alkanutta viikkoa,
Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti