maanantai 1. syyskuuta 2014

Tervetuloa syyskuu

 

Ihana syyskuu, ihana syksy. Syksy on niin tunnelmallinen, niin kotoisa. Ei haittaa, vaikka iltaohjelmana työpäivän päätteeksi on vain kynttilöiden sytyttely, viltin alle kääriytyminen ja tunnelmointi. Se kuuluu syksyyn.


Minä laitoin jo kotia pehmeämpään tunnelmaan; virittelin pallovalot olohuoneen ikkunalaudalle, täydensin kynttilävarastoja ja kaivoin huovat ja töppöset esiin. Niinkin pienillä jutuilla voi olla ihan huikea vaikutus, minun ei ainakaan tekisi mieleni lähteä kotoa yhtään mihinkään, varsinkaan illan jo alkaessa hämärtää.

 

Ehkä osa syksyn viehätystä piileekin nimenomaan siinä - ikään kuin olisi lupa ottaa vähän iisimmin ja jäädä kotiin? Lupaa tai ei, niin minä meinaan syksyni ottaa vastaan. Hölläillä vähän ja unohtaa kaiken ylimääräisen hösötyksen ja turhan stressin.

Syysiltoihin sopii naistenlehdet ja tv:n hömppäsarjat. En muista, koska olisin viimeksi oikeasti ihan katsomalla katsonut tv:tä, mutta eilen katsoin, ja se oli oikeastaan ihan viihdyttävääkin! Satuin avaamaan tv:n juuri Scandal -sarjan kertausjakson alussa ja jämähdin katsomaan sitä, ja heti perään uuden tuotantokauden ensimmäisen osan. Olen tietoisesti jättänyt aina katsomatta kaikki mahdolliset sarjat, mutta tätä saatan jopa jäädä seurailemaan. Oletteko te katsoneet kyseistä sarjaa?



Mites te suhtaudutte syksyyn ja piemeneviin iltoihin?
Miten olette valmistautuneet?
Otatteko lyhyemmät päivät lupana hölläilyyn ja kotoiluun vai onko syksy se aika vuodesta, kun kalenterit pursuavat menoa ja meininkiä niin paljon, että koti toimii pelkkänä varikkona menojen välissä?

Kodikasta syyskuun ensimmäistä,
Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti