torstai 4. syyskuuta 2014

Syysherkkuja


Ruokasuunnittelu on olennainen osa toimivaa arkea ja tutkinkin ahkerasti erilaisia reseptikirjoja, -sivustoja ja -blogeja saadakseni uusia ideoita ja vähän päivitystä niihin arkiruokiinkin.


Tämä Saran Healthy kitchen - reseptikirja on ihan huikea inspiraationlähde, jokaiselle kuukaudelle on omat osionsa, jossa reseptit on koottu kauden tuotteita hyödyntäen. Jokaisessa osiossa on aina useita pakko testata -reseptejä.


Ruokatiedon sesonkikalenterista poimin aina kauden tuotteista ne, joita haluan ehdottomasti ruoanlaitossa käyttää ja niiden pohjalta alan sitten etsiskellä reseptejä. Monesti suuri osa elintarvikkeista jää ihan unholaan, jos niitä ei käy jostain erikseen lunttaamassa. 

Tämän syksyn ehdottomiksi raaka-aineiksi valikoitui mm. kurpitsat, punajuuri, mustikka, puolukka, karpalo, omena, lakka sekä riista. Ajankohtaisia, kauden tuotteisiin sopivia, reseptejä löytyy kaikkialta, mm. K-ruoka, Ruokala, Valio ja Kotiliesi.

Esimerkiksi Valion resepti -sivulla on kätevästi sesonkituotteet heti etusivulla isoina kuvina niin, että siitä pääsee klikkaamalla suoraan resepteihin, jossa kyseinen elintarvike on osana. Nopealla vilkaisulla bongasin tuolta heti mm. punajuuri-cheddar -salaatin, aprikoosi-omenapitkot, broileri-sienipastan, pumpkin pien ja juustoisen kurpitsakeiton. Näitä ainakin on pakko päästä testaamaan!

 

Tässä Sara La Fountainin Healthy Kitchenissä on muuten jokaisen kuukauden lopussa ihania kotitekoisia kauneudenhoitovinkkejä aina jalkakylpysuolasta kasvonaamioihin ja käsisaippuoihin. Näistä sainkin jo loistavia joululahjaideoita!

Mitä arkiruokaa teillä syödään?
Mistä ammennatte ideanne ruokiin - onko jotain hyviä ruokablogeja suositeltavaksi tai julkaiseeko joku teistä kenties blogissaan reseptejä? 

Aurinkoista torstain jatkoa,
Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti